Prima conferință privind bronhopneumopatia cronică obstructivă

În data de 4 iunie 2015, USMF „Nicolae Testemiţanu”, Disciplina de pneumologie şi alergologie, în  parteneriat cu Societatea  Europeană  de  Respirologie și Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” va organiza prima conferință cu participare internațională în domeniul bronhopneumopatiei cronice obstructive.

La eveniment sunt invitați să participe medici, specialiști în pneumologie, medicină internă, medicină de familie, rezidenți și studenți.

Mai multe informații găsiți în Program.

A doua zi, pe 5 iunie 2015, profesorul universitar Nikos Siafakas, șef Departament Pneumologie, Universitatea din Creta, Grecia, va ține o prelegere publică în limba engleză, având genericul „Hiperinflația pulmonară pentru clinician”, adresată cadrelor didactice, studenţilor și rezidenților USMF ”Nicolae Testemițanu”. Profesorul Siafakas a fost președintele Societății Europene de Respirologie în perioada 2009-2011 și este  autor a peste 300 de articole publicate în diferite reviste internaționale. Prelegerea va avea loc cu începere de la ora 15:00, în Sala Senatului (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 165).

Ulterior, Alexandru Corlăteanu, conferențiar universitar, împreună cu profesorul grec vor face o prezentare despre Societatea Europeană de Respirologie pentru juniori.