Dermatovenerologie: actualități și provocări

În perioada 9-11 iunie curent se va desfășura cea de-a V-a ediție a Congresului Național de Dermatologie, cu genericul „Dermatovenerologie: actualități și provocări”. La forum vor fi discutate probleme actuale din domeniul dermatologiei și al infecțiilor cu transmitere sexuală, precum și a celor conexe, cum ar fi dermato-oncologia, dermato-alergologia, dermato-cosmetologia, dermato-chirurgia.

Ceremonia de deschidere se va desfășura în data de 9 iunie, începând cu ora 18:00, în Sala de conferinţe Courtyard a Hotelului Codru (str. 31 August 1989, 127).

La eveniment vor participa: Ruxanda Glavan, ministrul sănătății; Aliona Serbulenco, viceministrul sănătății; Nicolae Jelamschi, secretarul de stat al Ministerului Sănătății; Ion Ababii, rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”; Marius Raica, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, România și alți invitați.

La Congres sunt așteptați aproximativ 200 de specialiști din țară și cca 40 din Romania, Ucraina, Franța, Israel și Rusia.

Manifestarea științifică este organizată de Societatea de Dermatologie din Republica Moldova în parteneriat cu Catedra de dermatovenerologie a USMF „Nicolae Testemițanu”.