Cursul Postgraduate EAGEN – Boli rare în gastroenterologie

Disciplina de gastroenterologie, Departamentul Medicină Internă al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Asociația Europeană de Gastroenterologie, Endoscopie și Nutriție (EAGEN), Asociația Europeană de Studiu a Ficatului (EASL), Societatea Europeană de Asistență Medicală Primară în Gastroenterologie (ESPCG), Asociația pentru Studiul Ficatului din Republica Moldova (ASFRM), Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie (SRGH) și Societatea Bulgară de Gastroenterologie (BSG) organizează Cursul Postgraduate EAGEN – Boli rare în gastroenterologie. Acesta este primul eveniment organizat de EAGEN în Republica Moldova.

Cursul va avea loc în data de 14 noiembrie 2020, între orele 9:00-15:40, în format on-line, pe platforma https://eagenmoldavia2020.navus.io/769/page/home

Astfel, specialiști notorii din gastroenterologia și hepatologia europeană vor prezenta informații de actualitate, aspecte teoretice și practice privind bolile întâlnite mai rar în practica medicului practician gastroenterolog și internist.

Evenimentul este unul internațional, la care și-au anunțat participarea medici specialiști din Republica Moldova, România, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Lituania ș.a. Invitații speciali sunt profesorii: Dan Lucian Dumitrașcu (România), Davor Stimac (Croația) președintele în exercițiu al EAGEN, Peter Malfertheiner (Germania), Juan Mendive (Spania), Laszlo Herszeny (Ungaria), Tamara Matyssiak-Budnik (Franța), Heinz Hammer (Austria), Tim Vanuytsel (Belgia), Jurate Kondrackiene (Lituania), Peter Dite (Cehia) și alții.

Lucrările evenimentului se vor desfășura în limba engleză, fiind difuzat și pe canalul YouTube, cu traducere sincron în limba română. Mai multe detalii despre curs pot fi găsite în program, accesibil pe https://eagenmoldavia2020.navus.io/program, iar pentru aceasta este necesară înregistrarea prealabilă prin completarea formularului aici. Participanții vor putea vizualiza prezentările invitaților, dar și participa la sesiunile de întrebări și răspunsuri din secțiunea de LIVE STREAMING.

EAGEN este o organizație al cărei scop este de a prezenta evenimente didactice interactive privind bolile sistemului digestiv și de a oferi platforme educaționale pentru a actualiza continuu cunoștințele în gastroenterologie.

https://usmf.md/ro/evenimente/cursul-postgraduate-eagen-boli-rare-gastroenterologie