Congresul neurologilor din Republica Moldova

În perioada 1-3 octombrie 2015 își va desfășura lucrările al V-lea Congres al Neurologilor din Republica Moldova cu participare internațională. Evenimentul va întruni peste 200 de neurologi și neurochirurgi din țară și circa 30 de medici din România și va prezenta achizițiile neurologiei contemporane de la ediția precedentă a Congresului (2006) până în prezent. De asemenea, aici vor fi discutate diverse probleme actuale din domeniu ca:

– Patologia cerebrovasculară

– Epilepsia

– Patologia degenerativă a sistemului nervos

– Maladiile sistemului nervos periferic

– Scleroza multiplă

– Cefaleea ș.a.

La prezentări și discuții vor participa președintele Congresului – Stanislav Groppa, academician al AȘM, precum și 18 invitați străini, experți recunoscuți în diferite domenii ale neurologiei din Europa și SUA, inclusiv prof. Gunther Deuschl, Kiel, Germania – președintele Academiei Europene de Neurologie, prof. Bogdan Ovidiu Popescu – viitorul președinte al Societății Române de Neurologie, prof. Cristian Dinu Popescu, șeful clinicii de Neurologie a Universității ”Gr. T. Popa”, Iași, prof. Eugen Trinka, șeful Clinicii de neurologie din Salzburg, Austria, prof. Maurizio Leone, Bari, Italia, președintele Societății Italiene de Neuroepidemiologie, prof. Maura Pugliatti – lider european în domeniul sclerozei multiple, prof. Jerzy Krupinski – președintele Societății neurologilor din Catalonia, Spania etc. Profesorii menționați vor efectua și vizite de lucru la clinicile de neurologie din Chișinău, unde vor discuta despre proiectele comune în derulare și cele care pot fi preconizate pentru viitor. Astfel, va fi posibilă stabilirea relațiilor de colaborare cu diferite instituții medicale din Europa.

În cadrul Congresului se va desfășura și cea de-a XIV-a ediție a Simpozionului Neurologilor și Neurochirurgilor Chișinău – Iași, organizat bienal, alternativ în cele două orașe.

Manifestarea științifică va avea loc la Hotelul Codru, în Sala Courtyard.