Conferință științifică: Stările precanceroase și canceroase în patologia digestivă și hepatică

În data de 29 noiembrie curent se va desfășura a XX-a Conferință Naţională „Actualități în gastroenterologie și hepatologie” cu participare internaţională, care, în acest an, vine cu genericul Stările precanceroase și canceroase în patologia digestivă și hepatică. Evenimentul, consacrat Anului Nicolae Testemițanu, este organizat de Departamentul Medicina Internă: Disciplina de gastroenterologie, Laboratorul de gastroenterologie al USMF „Nicolae Testemițanu” și Asociația Medicală „Hepateg”.

Tematica conferinței este una variată, cuprinzând subiecte importante din patologia digestivă, iar ediţia din acest an este abordează în special maladiile ce sunt la hotarul dintre gastroenterologie/hepatologie şi oncologie.

Manifestarea științifică va include o serie de comunicări ştiinţifice ce prezintă progresele în cunoaşterea maladiilor tractului gastrointestinal şi ale ficatului, unde vor fi prezentate noi perspective diagnostice și terapeutice în controlul evoluţiei şi prognosticului acestor boli.

Forumul va avea loc în Sala de conferințe a restaurantului „Mi Piace” (str. Trandafirilor, 4), cu începere de la ora 8:30, și va întruni medici gastroenterologi, internişti, medici de familie, oncologi și invitați de onoare din România, Turcia și Federaţia Rusă.

Mai multe detalii despre eveniment vedeți în Program și în Ordinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.