A III-a Conferinţă de medicină a somnului şi ventilaţie non-invazivă

În data de 30 iunie 2017, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se va desfășura a III-a Conferință de medicină a somnului și ventilație non-invazivă, cu participare internațională, care este organizată de Societatea Europeană de Respirologie, Societatea Română de Pneumologie, Societatea de Anesteziologie și Reanimatologie din Republica Moldova și Societatea de Respirologie ,,VIAREMO” din țara noastră.

Programul conferinței va include sesiuni științifice, prezentări orale, demonstrații practice și cazuri clinice legate de ventilația non-invazivă în bolile cronice terminale, în patologiile respiratorii, cardiologice, neurologice, în terapie intensivă, reabilitare respiratorie, urgențe și somnologie.

La eveniment sunt invitați să participe medici pneumologi, cardiologi, anesteziologi și reanimatologi, ORL-iști, neurologi, specialiști în medicină internă, medicină de familie și fizioterapie.

Printre invitații speciali se numără: profesorul Nicolino Ambrosino, director al Departamentului de Relații Externe al Societății Europene de Respirologie; prof. Joao C. Wink, consultant senior în medicina respiratorie, fost director al Școlii Portugheze de Ventilație; dr. Oana Deleanu, președintele Secțiunii de somnologie și ventilație non-invazivă a Societății Române de Pneumologie; dr. Ștefan Mihăicută, șef lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara; dr. Ștefan Dumitrache Rujinski, asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, România.

Conferința se va desfășura în Sala Senatului a USMF ,,Nicolae Testemiţanu (Blocul didactic central, bd. Ştefan cel Mare, 165), cu începere de la ora 08:00.