„100 DE ANI AI INSULINEI”: CONFERINȚĂ ȘTIINȚIFICĂ NAȚIONALĂ CU PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ

„100 de ani ai insulinei” este genericul unei conferințe științifice cu participare internațională, organizată de Academia de Științe a Moldovei, la care vor lua parte activă mai multe cadre științifico-didactice de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Evenimentul se va desfășura în data de 9 iunie 2021, cu începere de la ora 9:00 și va fi transmis live pe platforma: https://youtu.be/ggXPmaxasB0  

Manifestarea va fi moderată de academicianul Ion Tighineanu, președintele AȘM,  profesorii universitari Emil Ceban, rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, Ion Mereuță și Ina Palii, academicienii Eva Gudumac, Stanislav Groppa, Teodor Furdui și Gheorghe Țîbîrnă. La forum vor participa somități în domeniu din SUA, România, Marea Britanie, Regatul Danemarcei, Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova.

Conferința este organizată în contextul Săptămânii Științei, dedicată celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea independenței Republicii Moldova, marcării celor 60 de ani de la fondarea AȘM și a 75 de ani de la crearea primelor instituții științifice din țară.

https://usmf.md/ro/evenimente/100-de-ani-ai-insulinei-conferinta-stiintifica-nationala-cu-participare-internationala