ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII ORALE

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a marcat Ziua Mondială a Sănătății Orale printr-o activitate de informare a pacienților din cadrul Clinicii Universitare Stomatologice nr. 2.  Acțiunea a fost organizată de Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială (OMF) pediatrică și pedodonție ,,Ion Lupan” împreună cu studenții și medicii-rezidenți de la Facultatea de Stomatologie.

,,Evenimentul de astăzi a avut drept scop promovarea modului sănătos de viață și, în special, menținerea igienei orale corespunzătoare la orice vârstă. Este foarte important să obișnuim copii de mici că spălatul corect al dinților este foarte important pentru sănătatea noastră”, a menționat Elena Stepco, conferențiar universitar la Catedra de chirurgie OMF și pedodonție „Ion Lupan”.

Astfel, pacienții Clinicii  ̶  copii, părinți și bunici  ̶  au fost familiarizați, prin intermediul filmulețelor informative și prezentărilor oferite de specialiști, atât cu metodele eficiente de îngrijire a danturii, alimentele și băuturile sănătoase, cât și cu cele periculoase. De asemenea, participanții au aflat despre cele mai frecvente afecțiuni ale cavității orale și cauzele apariției acestora, dar și care sunt metodele de prevenție și de câte ori este necesar să se adreseze la medicul stomatolog

Cei mai entuziasmați au fost cei mici, care s-au implicat activ în jocurile pregătite de organizatori, iar în final au obținut mici premii.

Daria, 6 ani: ,,Cel mai mult mi-a plăcut când doamna doctor ne-a arătat cum să spălăm corect dințișorii.”

Ziua Mondială a Sănătăţii Orale este marcată anual în data de 20 martie. Această zi a fost adoptată de Adunarea Generală a Federaţiei Dentare Internaţionale, pe 26 octombrie 2007, în Emiratele Arabe Unite şi celebrată pentru prima dată pe 12 septembrie 2008. 

https://usmf.md/ro/noutati/ziua-mondiala-sanatatii-orale