ȘCOALA DE VARĂ DE GASTROENTEROLOGIE ȘI HEPATOLOGIE, EDIȚIA 2022

După doi ani de restricții sanitare condiționate de pandemia COVID-19, medici gastroenterologi și hepatologi, terapeuți și alți specialiști din raioanele țării s-au întrunit, cu prezență fizică, la Școala de vară de Gastroenterologie și Hepatologie din Republica Moldova. 

Forumul a fost organizat în zilele de  17 și 18 iunie curent la Chișinău, pentru al șaselea an consecutiv, de către Disciplina de gastroenterologie și Laboratorul de cercetare în gastroenterologie ale Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în colaborare cu Societatea de Gastroenterologie și Hepatologie din Republica Moldova. 

Profesorul Eugen Tcaciuc, șeful Disciplinei de gastroenterologie, a menționat că Școala de vară de Gastroenterologie și Hepatologie este un eveniment oportun pentru transferul de cunoștințe și bune practici între specialiști, precum și pentru îmbunătățirea serviciilor medicale acordate pacienților.

„La actuala ediție a Școlii au fost examinate protocoalele clinice naționale în domeniul gastroenterologiei și hepatologiei. În ultimii doi ani, Disciplina de gastroenterologie a USMF „Nicolae Testemițanu” a actualizat zece protocoale clinice naționale în concordanță cu ultimele recomandări în domeniul gastroenterologiei la nivel european și mondial”, a subliniat prof. Tcaciuc.

„Acest schimb de practici este iminent pentru a cunoaște mai bine noile abordări în tratamentul pacienților și a prelua experiență, inclusiv de la colegii noștri”,  susține Lucia Cobîltean, conferențiar universitar la Disciplina de gastroenterologie.

În opinia medicului gastroenterolog Viorica Carauș, participantă la Școala de vară, „evenimentul constituie un prilej oportun pentru actualizarea cunoștințelor, ceea ce ne dă siguranța că activitatea noastră se desfășoară conform practicilor europene”. 

La eveniment au participat circa 120 de specialiști din instituții medicale din întreaga țară. Prima ediție a Școlii de vară de Gastroenterologie și Hepatologie a avut loc în anul 2017.

https://usmf.md/ro/noutati/scoala-de-vara-de-gastroenterologie-si-hepatologie-editia-2022