„IMUNOPROFILAXIA BOLILOR INFECȚIOASE ȘI COMUNICAREA INTERPERSONALĂ” – UN NOU CURS DE EDUCAȚIE MEDICALĂ CONTINUĂ

Un curs nou de educație medicală continuă cu denumirea „Imunoprofilaxia bolilor infecțioase și comunicarea interpersonală” a fost lansat recent de către Disciplina de epidemiologie, Departamentul Medicină Preventivă, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. 

La curs au participat medici epidemiologi și medici de familie din municipiul Chișinău și din raioane, care au apreciat utilitatea cursului și a informațiilor primite ce sunt necesare pentru activitatea practică. Medicii de familie au apreciat pozitiv cursul de educație medicală continuă, remarcând că au însușit noi competențe și aptitudini necesare în activitatea de imunizare ce țin inclusiv de informarea populației și consilierea pentru sporirea ratei de vaccinare.

Conferențiarul universitar Angela Paraschiv, șefa Disciplinei de epidemiologie, afirmă că interacțiunea eficientă între lucrătorii medicali și populație reprezintă elementul cheie în promovarea imunizării și creșterea nivelului de încredere în vaccinuri. „Invităm specialiștii clinicieni din diferite domenii de activitate, interesați de vaccinare, să se înscrie la acest curs”, a specificat conferențiarul.

Grație acestuia, beneficiarii cursului de instruire își vor îmbogăți bagajul de cunoștințe în acest domeniu, fiind abordate mai multe subiecte importante precum: actualități în Agenda de Imunizare 2030 a Organizației Mondiale a Sănătății până în anul 2030, situația globală privind morbiditatea prin maladiile prevenibile prin vaccinare, succesele și provocările în realizarea Programului Național de Imunizare, vaccinarea populației cu diferite maladii cronice, situația epidemiologică privind cancerul colului uterin și prevenirea prin vaccinare, imunizarea populației în situații de criză, actualități în dezvoltarea vaccinurilor noi pentru prevenirea maladiilor infecțioase și neinfecțioase, comunicarea interpersonală în imunizare, mituri și falsuri privind vaccinurile și imunizarea.

Specialiștii epidemiologi recomandă imunizarea și afirmă că vaccinurile protejează, sunt sigure și eficiente!

https://usmf.md/ro/noutati/imunoprofilaxia-bolilor-infectioase-si-comunicarea-interpersonala-un-nou-curs-de-educatie