Conferință științifică privind investigațiile genetice în medicina personalizată

Investigațiile genetice în medicina personalizată constituie subiectul unei conferințe științifice, care se desfășoară în zilele de 27 și 28 aprilie, unde, în premieră, va fi lansat testul ADN personalizat în Republica Moldova.

Manifestarea este organizată de Laboratorul Medical „Invitro Diagnostics”, în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, IMSP Institutul Oncologic și Compania Atlas Biomed Group din Moscova, Rusia.

În prima zi, lucrările  conferinței se vor desfășura  în Sala Senatului a USMF „Nicolae Testemiţanu”, între orele 13:00-17:00, iar în cea de-a doua zi – la Institutul Oncologic, între orele 10:00-14:00.

Testul ADN personalizat reprezintă un pașaport genetic al organismului care depistează predispoziția către afecțiunile de sănătate, totodată folosește interpretarea profilului genetic în domenii precum: controlul greutății, nutriția optimă, sportul de performanță și exercițiile fizice.

Testul ADN personalizat este important pentru un stil de viață sănătos, care poate neutraliza multe predispoziții genetice. Datorită tehnologiilor avansate, astăzi este posibil de testat genele care vă pot predispune către anumite boli. Acesta poate oferi informații, iar în baza rezultatelor poate fi dezvoltat un program special de reducere semnificativă a riscului îmbolnăvirii – un program care o să vă țină sănătos!