Conferinţa știinţifică „Optimizarea supravegherii epidemiologice în infecţiile nosocomiale”

În zilele de 13 și 14 octombrie curent, în cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, se va desfășura Conferinţa știinţifică Optimizarea supravegherii epidemiologice în infecţiile nosocomiale. Acțiunea este consacrată aniversării a 90 de ani de la nașterea profesorului universitar și academicianului Nicolae Testemiţanu și 50 de ani de la fondarea Catedrei de epidemiologie.

La eveniment vor participa specialiști în epidemiologie atât din țară, cât și de peste hotare, și anume: profesorul universitar Aurel Ivan de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, România; academicianul Nicolai Brico, șef al Catedrei de epidemiologie, Universitatea de Medicină nr. 1 „I. M. Secenov” din or. Moscova; profesorul universitar Olga Kovalișena,  șef al Catedrei de epidemiologie, Academia de Medicină din Nijnii Novgorod; academiciana Ludmila Zueva, șef al Catedrei de epidemiologie a Universității de Medicină de Stat „I. I. Mecinikov” și profesorul universitar Vladimir Stasenco, șef al Catedrei de epidemiologie, Universitatea de Stat de Medicină din or. Omsk, Federația Rusă.

Conferința va cuprinde subiecte precum: sistemul național de supraveghere epidemiologică în infecțiile asociate asistenței medicale: prezent și viitor; actualități și posibilități de eficientizare a supravegherii epidemiologice și controlului în infecțiile nosocomiale; factorii de risc în infecțiile septico-purulente nosocomiale de profil ortopedie și traumatologie; internarea și circuitul pacienților – condiții de declanșare a infecțiilor nosocomiale în staționarul de profil pediatric; tuberculoza nosocomială ş.a.

Manifestarea științifică va avea loc în Sala Senatului a USMF „Nicolae Testemiţanu” (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), cu începere de la ora 8:00.