CONFERINȚA ȘTIINȚIFICĂ: MALADIILE INFECȚIOASE ÎN LUMEA MODERNĂ: PROVOCĂRI ȘI PERSPECTIVE 

Disciplina de epidemiologie, Departamentul Medicină Preventivă al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Societatea Științifico-Practică a Epidemiologilor și Microbiologilor din Republica Moldova și Fundaţia Soros-Moldova organizează conferința științifică națională cu participare internațională „Maladiile infecțioase în lumea modernă: provocări și perspective”. Conferința este dedicată profesorului universitar Viorel Prisacari, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, cu prilejul celei de-a 75-a aniversare.

Evenimentul va avea loc în data de 26 martie curent, cu începere de la ora 9:00, și va fi accesibil pe: https://meet.google.com/rbz-fmud-hkg, iar înregistrarea va începe la ora 8:30. Persoanele, care se vor înregistra până în data de 14 martie pe https://forms.gle/skCoEaX9hkAYLLZq6, vor primi Certificate de participare.

Potrivit programului, printre subiectele ce vor fi abordate sunt: urgențele în sănătate publică; caracteristicile evolutive ale COVID-19 în România; evaluarea prezenței anti-SARS-CoV-2 la donatorii de plasmă convalescentă pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19; vaccinarea – o acțiune necesară și eficientă în controlul bolilor infecțioase și altele. 

De asemenea, în cadrul acestui eveniment va fi lansat proiectul „Fortificarea capacităților resurselor umane în Urgențe de Sănătate Publică în contextul pandemiei COVID-19”.

Invitați speciali la conferință sunt Alice Simniceanu, expert din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății; Doina Azoicăi, profesor în epidemiologie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, Iași, România; Emilian Damian Popovici, vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie; Nicolai Brico, profesor universitar la Universitatea de Stat de Medicină „I. M. Secenov” din Moscova și Olga Kovalișena, profesor universitar la Universitatea de Medicină din Nijnii Novgorod, Federația Rusă.

https://usmf.md/ro/evenimente/conferinta-stiintifica-maladiile-infectioase-lumea-moderna-provocari-si-perspective